Mulder-Lammertink installatiebedrjif installeert vloerverwarming en wandverwarming

Het mooie van vloerverwarming is dat het onzichtbaar is. De leidingen van de vloerverwarming worden verwarmd door bijvoorbeeld uw cv-ketel of een duurzame warmtepomp. De voordelen van vloerverwarming is de onzichtbaarheid, maar ook de gelijkmatige afgifte van warmte die zorgt voor een hoog warmtecomfort. Met een goede vloerverwarming kunt u gerust kiezen voor plavuizen of een natuurstenen vloer, deze zal niet koud maar juist lekker warm en comfortabel aanvoelen. Vloerverwarming is als hoofdverwarming is ideaal als u een regelmatig leefpatroon heeft. Een voordeel is dat de gehele ruimte heel evenredig verwarmd word en u zult geen radiotoren meer in uw huis zien. Als u leefpatroon onregelmatig is kan vloerverwarming heel goed dienen als bijverwarming. Hierdoor zal uw huis nooit steenkoud worden.

De Grundfos Alpha2 circulatiepomp
Een vloerverwarming maakt gebruikt van een verdeelunit. Tegenwoordig kunnen alle robot vloerverwarming verdeelunits worden verbetert met een Grundfos ALPHA2 circulatiepomp. Deze circulatiepomp met het A-label verbruikt 80% minder enegie dan de tradiotionele ciculatiepomp. Hierdoor bent u nog energiezuiniger met vloerverwarming.

Hoe zorgt deze circulatepomp ervoor dat uw vloerverwarming nog energiezuiniger is?
Deze circulatiepomp gebruikt een permanent-magneet motor en regelt alles vanuit drukverschil. Hierdoor is het mogelijk is dat de pomp zich constant kan aanpassen aan de warmte die vloerverwarming moet afgeven. De AUTOADAPT functie zorgt ervoor dat de pompprestatie automatisch geregeld wordt binnen het prestatiebereik. De ALPHA2 blijft zoeken naar de juiste verhoudingen en vermogen. Dit zorgt ervoor dat uw vloerverwarming u het optimale comfort geeft met een minimaal energieverbruik.

Voordelen van de ALPHA2
- Energie A-Label; kostenbesparing op het energieverbruik van uw vloerverwarming 
- AUTOADAPT functie
- Eenvoudig afleesbaar LED display waarop het verbruik wordt weergegeven
- Zelf ontluchtend
- Compact ontwerp 

Terugverdientijd
Traditionele ciculatiepomp van 105 Watt:
365/2 is 182 dagen x 24 uur vermenigvuldigd met 105 Watt is: 182 x 24 x 105 = 458.640 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca 459 kWh. Vermenigvuldigd met een kWh prijs van ca. €0,23/kWh, is €106,00 aan energiekosten op jaarbasis.

De Alpha 2 15-60 pomp (in Auto-Adapt-mode):
365 dagen x 24 uur vermenigvuldig met 9 Watt is: 365 x 24 x 9 = 78.840 Watt-uur. Gedeeld door 1000 heeft als uitkomst ca. 79 kWh per jaar. Dit moet vermenigvuldigd worden met  € 0,23/kWh. Dit geeft op jaarbasis € 18,00 aan energiekosten. De ALPHA2 circulatiepomp zorgt er dus voor dat u € 88,00 per jaar bespaart op uw stookkosten m.b.t. op uw vloerverwarming en desondanks zal uw vloerverwarming u hetzelfde comfort blijven geven.
 

                                         

                      
 

HOME

OVER ONS

CV KETEL

RADIATOREN

CONTACT

 

Mulder-Lammertink installatie BV
Bedrijfsweg 9
7671 EG Vriezenveen
T 0546- 643355
E info@mulder-lammertink.nl